“Nuo įvertinimo link pripažinimo” – tarptautiniai mokymai apie jaunimo darbuotojų kompetencijų vertinimą bei pripažinimą

2013.02.13 - 4 minutes read

Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacija šiais metais vasario 18 – 24 dienomis mokymų centre “Daugirdiškės” organizuoja tarptautinius mokymus, kuriais siekiama tobulinti jaunimo darbuotojų kompetencijų įvertinimo būdus, gilintis į kitų šalių praktiką keliant jaunimo darbuotojų kompetencijas. Nors šiuo metu atliekamus jaunimo darbuotojų kompetencijų vertinimus atlieka ne asociacija, vistiek matome ateityje svarbų savo vaidmenį siekiant įtvirtinti jaunimo darbuotojo profesiją Lietuvoje bei užtikrinant, kad jau patyrę žmonės, dirbantys su jaunimu, galėtų pretenduoti į jaunimo darbuotojo kvalifikaciją arba gauti aukštos kokybės kvalifikacijos kėlimo paslaugas. Daugiau naujausios informacijos ir įspūdžių iš mokymų bus galima sužinoti asociacijos Facebook tinklapyje.

Asociacija jau nuo pat savo veiklos pradžios, 1999 – ųjų metų, skyrė ir skiria daug dėmesio darbui su jaunimu ir jaunimo darbuotojų kompetencijų kėlimui. 2011 metais asociacija kūrė nacionalinę jaunimo darbuotojų sertifikavimo metodiką, kurios tikslas yra sudaryti sąlygas profesionaliai dirbančių jaunimo darbuotojų kompetencijų kėlimui ir pripažinimui bei darbo su jaunimu kokybės palaikymui Lietuvoje. Sistemos kūrimą užsakė Jaunimo reikalų departamentas prie SADM, kurie šiuo metu daug investuoja į jaunimo darbuotojų kvalifikacijos suteikimo ir pripažinimo procesus Lietuvoje. Dalis šios sistemos  – jaunimo darbuotojų turimų kompetencijų įvertinimas ir pripažinimas. Sertifikavimo metodika buvo išbandoma 2011 metais Telšių apskrityje ir asociacijos nariams, vykdantiems mokymus ir konsultacijas iškėlė įvairių metodinių įžvalgų ir klausimų kaip kuo efektyviau įvertinti jaunimo darbuotojų kompetencijas; kaip pačiam jaunimo darbuotojui padėti reflektuoti savo patirtį ir turimus gebėjimus.

Image

šaltinis: youthmedia.eu 

Mokymuose savo patirtimi dalinsis jaunimo darbuotojus rengiantys specialistai iš Jungtinės Karalystės, Serbijos, Juodkalnijos. Mokymuose taip pat dalyvaus ir atstovai iš Gruzijos, kurie irgi siekia, kad artimoje ateityje atsirastų jaunimo darbuotojų kvalifikacijos kėlimo sistema. Mokymų vadovais bus Gerald Dowden ir Nik Padison iš Jungtinės Karalystės. Nikas pastaruoju metu daug dirba su Juodkalnijos ir Serbijos universitetais jaunimo darbuotojų rengimo srityje, abu mokymų vadovai daugiau nei 20 metų rengia jaunimo darbuotojus Anglijoje tiek universitetuose, tiek ir profesinio mokymo programose, kurios yra už formaliojo švietimo ribų. Mokymų dalyviai mokysis metodikų kaip vertinti jaunimo darbuotojo kompetencijas, kaip konsultuoti jaunimo darbuotoją reflektavimo ir įsivertinimo procesuose. Dalyviai taip pat susipažins su įvairių Europos šalių jaunimo darbuotojų kompetencijų sąrangomis bei įvairiais įrankiais, kurie suskurti kompetencijų vertinimui.

Mokymus remia Europos Sąjungos programa “Veiklus jaunimas”, kuri deda daug pastangų darbo su jaunimu ir neformaliojo ugdymo kokybės gerinimui Europoje. Daugiau apie jaunimo darbuotojų kompetencijų sąrangas ir įrankius galima sužinoti apsilankius SALTO Training and Cooperation resursų centro tinklalapyje bei Europos Tarybos jaunimo direktorato tinklalapyje.

Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacija yra dirbančių su jaunimu ir neformalųjį ugdymą praktikuojančių žmonių tinklas. Asociacija aktyviai veikia diegiant naujoves ir užtikrinant neformaliojo ugdymo kokybę daugiausia darbo su jaunimu srityje. Norintys tapti asociacijos nariais, daugiau gali sužinoti čia. Taip pat kviečiame susipažinti su šiuo metu vykdomais asociacijos projektais “CAUCULT” bei “Unique Learning Badges”.

Projekto koordinatorius Laimonas Ragauskas, lijna@jnu.lt, 8-657-94041

Tags: , , , ,