Per sniegus į „Vasaros akademiją“ rinkosi LiNA asociacijos nariai ir svečiai

Tuesday January 29th, 2013 - 2 minutes read

LiNA vasaros akademija ziemaSausio 25 – 27d. į Lietuvos neformaliojo ugdymo gimimo vietą Kulautuvą sugužėjo Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacijos nariai ir svečiai – žmonės dirbantys su jaunų ir suaugusių žmonių ugdymu.

Jau daugelį metų tradiciškai jaunimo darbuotojus, ugdytojus, mokymų vadovus, suaugusiųjų švietėjus burianti LiNA kviečia į „Vasaros akademiją“. Šiais metais ši akademija netikėtai įvyko žiemą, tačiau ilgamečiai nariai nedrįso keisti jos pavadinimo. Taip ir susirinko visi klampodami per sniegus ir spaudžiami šaltuko.

Šį kartą susitikimas buvo netradiciškas ne vien dėl metų laiko,  bet ir dėl turinio. Susitikimo metu nemažai laiko buvo skirta ir pačios asociacijos veikloms pristatyti, veiklos ataskaitoms tvirtinti visuotinio narių susitikimo metu. Dar kartą perkratytos LiNA vizijos ir misijos, veiklos kryptys… Kol kas šie planai neatskleidžiami, turėtų būti sudaryta speciali darbo grupė joms „apiforminti“.

Asociacijos nariai ir svečiai skyrė laiko ir pačiam Neformalaus ugdymo turiniui ir supratimui peržvelgti – ar visi mes vienodai suprantam kas tas NU iš tiesų? Pasirodo, kad koncepcijos keičiasi, atsiranda įstatymai, naujos darbo formos. Kažkada jaunimo neformaliojo ugdymo puoselėtoja dabar jau išplėtė savo komforto ribas į Neformalųjį ugdymą apskritai. Didžiausi asociacijos iššūkiai – turėti bendrą suvokimą apie tą NU ir kokybiškai atstovauti jį ne tik jaunimo klausimais, bet ir kalbant apie vaikų, suagusiųjų, o gal net ir senjorų NU?… Kita spec. grupė pluša visoms mintims sudėlioti į vieną aprašą, kuris greitai bus paskelbtas ir asociacijos tinklapyje neformaliai.lt

Paskutinioji akademijos diena buvo skirta ugdymo aktualijoms (Jaunimo politikos pagrindų įstatymo, jaunimo darbuotojų kompetencijų vertinimui) apžvelgti, narių asmeninio tobulėjimo veikloms LiNOJE planuoti ir… gal net ugdymo revoliucijos užuomazgoms susiformuoti…

Susitikimo statistika – atvyko 10 narių ir 6 svečiai, išvyko 12 narių ir 4 svečiai. „Šprotų žaidime“ vienu metu vienoje vietoje gulėjo 16 šprotų. LiNA šiuo metu įgyvendina 3 tarptautinius projektus. Baigiama išleisti antra knyga.

Nors paslapties ir, atrodo, čia nemažai, bet paslapčių iš tiesų mes neturim. LiNA laukia tavęs.

Linkėjimai,

Agnė Rapalaitė

Tags: