Nevyriausybinės organizacijos ir verslas ieško būdų, kaip geriau pripažinti neformaliais būdais įgytas kompetencijas

Tuesday May 3rd, 2016 - 3 minutes read

Nevyriausybinės-organizacijos-ir-verslo-ieško-būdų-kaip-geriau-pripažinti-neformaliais-būdais-įgytas-kompetencijas-1-716x393Verslo organizacijoms reikia žmonių, gebančių kalbėti užsienio kalbomis, turinčių tarptautinės patirties, efektyviai dirbančių įvairiose komandose, galinčių imtis iniciatyvos ir spręsti iššūkius. Siekiant stiprinti bendradarbiavimą tarp nevyriausybinių organizacijų bei verslo, taip pat geriau pripažinti neformaliais būdais įgytas kompetencijas, siūloma Lietuvoje sukurti ir naudoti specialų „atvirų ženkliukų“ (angl. Open Badges) technologinį standartą.

 

Balandžio 28 d. Vilniuje vykusi diskusija apie Atvirus skaitmeninius ženkliukus sukvietė darbdavių atstovus, viešojo sektoriaus institucijas ir darbo su jaunimu organizacijas. Renginio metu partneriai iš Lietuvos, Ispanijos, Vokietijos ir Olandijos pristatė pripažinimo sistemas, naudojančias skaitmeninius ženkliukus gebėjimų ir pasiekimų įvertinimui.

_DSC0123Tarptautinės programos jauniems žmonėms siūlo galimybes įgyti reikiamos patirties, gyvenant ir dirbant kitose šalyse. Savanoriaudami, jauni žmonės mokosi teikti paslaugas bendruomenėse. Jaunimo mainų dalyviai tobulina tarpkultūrinius gebėjimus, dirbdami ir kurdami tarptautinėse komandose. Stažuočių dalyviai tobulina profesinius gebėjimus ir semiasi patirties iš įmonių kitose šalyse.

Sandra van van de Kraak, vadovaujanti Breakthrough Foundation Olandijoje pasakojo, kodėl jie naudoja Atvirus skaitmeninius ženkliukus: “Ženkliukai padeda jauniems žmonėms suprasti, ką jie mokosi ir pasiekia, dalyvaudami veiklose už mokyklos sienų. Jie leidžia jaunimo ugdymo programose įgyjamus socialinius gebėjimus perkelti ir arskleisti kitose gyvenimo situacijose: darbo vietoje, studijuojant, pilietinėje veikloje.”

Diskusijos dalyviai kalbėjosi, kaip atpažinti ir pripažinti patirtis, gebėjimus ir pasiekimus, kuriuos žmonės įgyja šalia savo akademinių ir profesinių pasiekimų. „Atviri ženkliukai“ yra vienas iš būdų fiksuoti įvairias mokymosi patirtis. Jais naudodamiesi darbuotojai kaupia duomenis ir įrodymus apie tobulėjimą ir pasiekimus.

“Verslui ženkliukai parodo minkštuosius gebėjimus, kuriuos galima lengviau atpažinti ir palyginti. Ženkliukai yra vertingi ir mano darbuotojams. Tai yra geras būdas pasirūpinti mano darbuotojais. Jų pagalba aš galiu patvirtinti konkrečius darbuotojų gebėjimus.” – apie ženkliukų naudą verslui kalbėjo Francisco Solano, vadovaujantis Tesla innovación and nuevas technologías įmonei Ispanijoje._DSC0136

Organizacijų, dirbančių su jaunimo programomis, atstovai teiravosi, kokius gebėjimus vertina darbdaviai. Verslo organizacijoms įdomu, kaip vyksta vertinimas pasiekimų, kuriuos parodo ženkliukai. Viešojo sektoriaus atstovai ženkliukų sistemose mato potencialą kurti kokybiškas ugdymo paslaugas visuomenei.

Diskusiją organizavo projekto „Patikimų ženkliukų sistemos“ vykdytojai. Projektą Lietuvoje įgyvendina Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacija kartu su nacionaliniu partneriu Lietuvos pramonininkų konfederacija ir partneriais Ispanijoje, Olandijoje ir Vokietijoje.

_DSC0111.JPG

Projektas yra iš dalies finansuojamas Europos Sąjungos programos Erasmus+ lėšomis.

Informaciją parengė Lietuvos neformaliojo ugdymo asociacija, neformaliai@gmail.com

LiNA logo-01EU flag-Erasmus+_vect_POSbadgecraft logo resized-01

Tags: , , , , , ,